Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowości na serwerach - magiczna konfuzja i magiczny namierzacz - co o nich sądzicie?

Pan Neoś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przedwczorajszy patch na serwerach Gamigo przyniósł nam jak zawsze zmiany w itemshop i bugfix, ale nie tylko. Dodane zostały 2 nowe przedmioty do nabycia za pośrednictwem item shop - magiczna konfuzja i magiczny namierzacz. Co o nich myślicie, jakie są wasze odczucia po dodaniu tejże nowości? Podzielcie się w komentarzach.  ;)

zSCFQrN.png

Opublikowano

Szczerze? Gówno to warte. Kolejny śmieć, żeby ludzi na cash naciągać, ot co. 

Gdyby to jeszcze działało na cały serwer/każdy kanał to może miałoby to głębszy sens w poszukiwaniu wrogów, ale tak, jak jest obecnie to do bani.

Opublikowano

Szczerze? Gówno to warte. Kolejny śmieć, żeby ludzi na cash naciągać, ot co. 

Gdyby to jeszcze działało na cały serwer/każdy kanał to może miałoby to głębszy sens w poszukiwaniu wrogów, ale tak, jak jest obecnie to do bani.

Niby miałoby, ale też ktoś odpaliłby platynkę, a druga osoba (wróg) będzie miała podane wszystko na tacy, to raczej nie jest fajnie. Tak się zastanawiałem, po co to? I wymyśliłem, że miało to na celu "urozmaicenie" frakcji Kailux i Dilamun. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta - za zabicie osoby z przeciwnej frakcji, otrzymuje się punkty, a co za tym idzie, posłużyłoby to odnajdywaniu wrogich postaci. W każdym bądź razie według mnie nie wyszło im to, bo jest dużo mniej plusów, jak minusów owych przedmiotów, przy okazji Gamigo na cash strasznie leci, przynajmniej tak to wygląda.

zSCFQrN.png

Odkrywca
Opublikowano

hm. przedmioty stworzone specjalnie dla serwera hard, szukasz nick w rankingu wyzszy i upierdzielasz na pk takiego. a zeby na tym zarobic dzialanie przedmiotow ma ogranicznik. 

Opublikowano

Niby miałoby, ale też ktoś odpaliłby platynkę, a druga osoba (wróg) będzie miała podane wszystko na tacy, to raczej nie jest fajnie. Tak się zastanawiałem, po co to? I wymyśliłem, że miało to na celu "urozmaicenie" frakcji Kailux i Dilamun. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta - za zabicie osoby z przeciwnej frakcji, otrzymuje się punkty, a co za tym idzie, posłużyłoby to odnajdywaniu wrogich postaci. W każdym bądź razie według mnie nie wyszło im to, bo jest dużo mniej plusów, jak minusów owych przedmiotów, przy okazji Gamigo na cash strasznie leci, przynajmniej tak to wygląda.

Tyle,że przy nabijaniu tych punktów mało komu będzie się chciało kupować te itemy jak te punkty lecą jak krew z nosa ;-)

Przy okazji ta zmiana jest beznadziejna,bo jak ktoś nie ma wielkiej gildii to będzie miał problemy ze zbiciem platyny jak wbije mu się 3 noobów na spot 

Opublikowano

Ale to jest dla Gamigo korzystne... więcej PK, więcej zmarnowanego koksu (zarówno ze strony zabijanych, jak i zabijających). Poza tym, do cholery, jakim debilem trzeba być, żeby wydawać cash na znalezienie jakieś tam osoby W TEJ SAMEJ KRAINIE, co de facto może być równie proste bez tego głupiego itemku. A jeszcze głupszy jest ten drugi, który niby ma 'chować' przed poszukującym, ale końcem końców i tak jak zostanie ten ktoś znaleziony to można go zabić, więc WTF. Gamigo zeszło na psy już dawno temu. 

Opublikowano

Gamigo gamigiem , Dodają coraz więce rzeczy , ale do IS , potem się dziwią dlaczego są ci ,, wykoksani '' w grze , jak on ma cash ma itemki , a  gracz który nie ładuje cashu jest do tyło o minimum 10 razy taka jest prawda , dlatego nie wartego tego kupywać i Ich wzbogacać

"To co robisz, a jak mówisz to często różnica..." 

Opublikowano

Boże, jakie ceny... Nie wiem po co te itemy zostały stworzone, chyba tylko żeby trzepać dodatkową kasę. Ani to urozmaicenie gry, ani nic. Tak jak Monika wyżej napisała - na prywatnych serwerach ludzie sobie dają z szukaniem siebie bez takich itemków, przez tyle lat każdy sobie dawał radę a teraz proszę... nie wiadomo po co jakieś kolejne shity nam wciskają.

Jeżeli chodzi o ten "namierzacz" - co jeżeli szukana osoba nie jest online, albo w innej krainie/kanale? Itemek się marnuje? 

A "konfuzja"? Jak ktoś mnie nie szuka, to co? Itemek też się marnuje...

I kto to w ogóle słyszał 500 cashu za 30 minut zabawy?... Matko święta. 

Opublikowano

I kto to w ogóle słyszał 500 cashu za 30 minut zabawy?... Matko święta.

Akurat tutaj trzy przedmioty kosztują tyle, czyli wychodzi półtorej godziny zabawy. xD

Jedna rzecz mnie tylko zastanawia, a mianowicie dlaczego namierzacz trwa 30 minut, a konfuzja 10 minut? No kpina, po prostu kpina...

zSCFQrN.png

Opublikowano

Akurat tutaj trzy przedmioty kosztują tyle, czyli wychodzi półtorej godziny zabawy. xD

Jedna rzecz mnie tylko zastanawia, a mianowicie dlaczego namierzacz trwa 30 minut, a konfuzja 10 minut? No kpina, po prostu kpina...

Ah, to nie wiedziałam, że tam trzy są przedmioty. Zwróciłam uwagę przy konfuzji, a przy namierzaczu nie. :P No ale mniejsza, 500 cashu nawet za 2h godziny zabawy w COŚ TAKIEGO to jest stanowczo za dużo. 

Może dlatego, że konfuzja kosztuje za trzy przedmioty jedyne 150 cashu. #Lel

Opublikowano

Boże, jakie ceny... Nie wiem po co te itemy zostały stworzone, chyba tylko żeby trzepać dodatkową kasę. Ani to urozmaicenie gry, ani nic. Tak jak Monika wyżej napisała - na prywatnych serwerach ludzie sobie dają z szukaniem siebie bez takich itemków, przez tyle lat każdy sobie dawał radę a teraz proszę... nie wiadomo po co jakieś kolejne shity nam wciskają.

J**** biedę.

Przedmiot będzie nadużywany na eventach typu hide & seek - to jest pewne, ale oni jeszcze o tym nie wiedzą.

Opublikowano

J**** biedę.

Przedmiot będzie nadużywany na eventach typu hide & seek - to jest pewne, ale oni jeszcze o tym nie wiedzą.

O ile dobrze wiem, to zakodowane jest to tak, że po wpisaniu komendy aktywującej prawa GMa, przedmiot nie wyszukuje tej osoby.

zSCFQrN.png

Opublikowano

O ile dobrze wiem, to zakodowane jest to tak, że po wpisaniu komendy aktywującej prawa GMa, przedmiot nie wyszukuje tej osoby.

Chodziło mi raczej o śledzenie ludzi, którzy już znaleźli GM'a.

Przykład:

Ludzie szukają GM'a. Członkowie gildii IDIOCI również są zaangażowani w poszukiwania. Cymbał, czyli jeden z członków gildii znalazł GM'a i reszta odpaliła to magiczne coś do szukania go.

Jest to o tyle skuteczniejsze od podawania koordynatów na czacie gildyjnym, że nie da się tego wykryć (wątpię, że powstała na to oddzielna komenda). Prywatnych wiadomości jednak GM też nie może przeglądać, więc ta zabawa to i tak jedno wielkie oszustwo.

Opublikowano

Z tego co wiem na globalnym serverach  H&S prawie wgl nie ma.. Wiec obaw o oszustwo nie ma ;P 

Co do samych przedmiotów, większego dziadostwa nie było..  Drogie, do tego uciążliwe... wgrane tylko po ty by trzepać kase , bo "a nóż jakieś dziecko to kupi i będzie się cieszyć".. 

ehh..

Opublikowano

Chodziło mi raczej o śledzenie ludzi, którzy już znaleźli GM'a.

Przykład:

Ludzie szukają GM'a. Członkowie gildii IDIOCI również są zaangażowani w poszukiwania. Cymbał, czyli jeden z członków gildii znalazł GM'a i reszta odpaliła to magiczne coś do szukania go.

Jest to o tyle skuteczniejsze od podawania koordynatów na czacie gildyjnym, że nie da się tego wykryć (wątpię, że powstała na to oddzielna komenda). Prywatnych wiadomości jednak GM też nie może przeglądać, więc ta zabawa to i tak jedno wielkie oszustwo.

No chyba, że taka możliwość, to się zgodzę.

Z tego co wiem na globalnym serverach  H&S prawie wgl nie ma.. Wiec obaw o oszustwo nie ma ;P 

Co do samych przedmiotów, większego dziadostwa nie było..  Drogie, do tego uciążliwe... wgrane tylko po ty by trzepać kase , bo "a nóż jakieś dziecko to kupi i będzie się cieszyć".. 

ehh..

Tu byś się zdziwiła, ostatnio patrząc po forumowych eventach, było kilka H&S.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Jak dla mnie w ogóle nie przydatne, a zrobione dla hajsu, bo się pewnie nie zgadzał...

592041432922042226939.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...